Choklad muffins

  5 dl vetemjöl
  1 ½ tsk bakpulver
  ½ krm salt
  125 g smör
  2 ½ dl farinsocker
  2 st stora ägg
  1 tsk vaniljsocker
  1 ¼ dl standardmjölk
  2 dl Hackad mörk choklad
     
     
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä 12 muffinsformar med papper. Rör samman mjöl, bakpulver och salt, ställ åt sidan så länge.
  2. Vispa socker och smör vitt och pösigt med elvisp på hög hastighet, ca 2 minuter. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Stäng av elvispen. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna och chokladen.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda till ca två tredjedelar. Grädda i ca 18-20 minuter tills smeten stelnat.