16 st |
lasagne plator |
Sätt
ugnen på 200 grader. |
|
400 g |
nötfärs |
Skala och
hacka löken. Fräs den några minuter |
|
2 st |
gulalökar |
och pressa
därefter i vitlöken. |
|
2 msk |
olja |
Lägg
i köttfärsen och bryn den. |
|
1 st |
vitlöksklyfta |
Tillsätt tomater, salt och kryddor. |
|
1 burk |
krossade tomater |
Rör
om och låt allt puttra i 5 minuter |
|
1,5 tsk |
salt |
|
|
1 tsk |
svartpeppar,
grovmalen |
Gör
sedan ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. |
|
1 tsk |
basilika |
Vispa ner
mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. |
|
1 tsk |
timjan |
Sjud 5-10
min. Rör då och då så det inte bränner.
|
|
|
ostsås |
Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor. |
|
75 g |
smör |
|
|
5 msk |
vetemjöl |
Smörj
en ugnssäker form med smör. |
|
0,7 l |
mjölk |
Varva
ostsås, köttfärssås och lasagneplattor. |
|
2 dl |
rivenost |
Börja
och avsluta med ost-sås. Gratinera i |
|
1 tsk |
salt |
ugnen
40-45 min, tills lasagnen fått fin, |
|
1 krm |
muskotnöt,
malen |
gyllenbrun
färg. Servera med en sallad. |
|
1 krm |
peppar |
|
|
|
|
|
|