Lasagne

16 st lasagne plator Sätt ugnen på 200 grader.  
400 g nötfärs Skala och hacka löken. Fräs den några minuter  
2 st gulalökar och pressa därefter i vitlöken.  
2 msk olja Lägg i köttfärsen och bryn den.  
1 st vitlöksklyfta Tillsätt tomater, salt och kryddor.  
1 burk krossade tomater Rör om och låt allt puttra i 5 minuter  
1,5 tsk salt    
1 tsk svartpeppar, grovmalen Gör sedan ostsåsen: Smält smöret i en kastrull.
1 tsk basilika Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget.  
1 tsk timjan Sjud 5-10 min. Rör då och då så det inte bränner.
  ostsås Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.  
75 g smör    
5 msk vetemjöl Smörj en ugnssäker form med smör.  
0,7 l mjölk Varva ostsås, köttfärssås och lasagneplattor.  
2 dl rivenost Börja och avsluta med ost-sås. Gratinera i  
1 tsk salt ugnen 40-45 min, tills lasagnen fått fin,  
1 krm muskotnöt, malen gyllenbrun färg. Servera med en sallad.  
1 krm peppar    
    lasagn