|
|
|
|
|
Äggen: Skilj gulor och vitor
åt och lägg gulorna i en skål, |
|
vitorna i en annan. |
|
Tillsätt tre fjärdedelar av sockret till |
|
gulorna och vispa till blandningen är ljus och
porös. |
|
Vispa äggvitorna tills skummet toppar sig, tillsätt
sedan det |
|
återstående sockret och vispa till äggvitemassan
är mycket |
|
styv. |
|
Blanda gulor och vitor: Vänd med platt hålslev ner
en |
|
tredjedel av äggvitorna i smeten med äggulorna.
Blanda |
|
grundligt. Vänd försiktigt ner återstoden av
äggvitorna. |
|
Sikta i mjölet under ständig omrörning. Sluta
röra när mjölet |
|
blandats helt. |
|
GRÄDDNING |
|
Pensla insidan på formen eller tårtringen med
smält smör |
|
och mjöla den lätt. Ställ tårtringen
på en bakplåt täckt med |
|
bakplåtspapper eller smort och mjölat
smörpapper. |
|
Häll försiktigt i sockerkakssmeten och jämna ytan
med |
|
degskrapa eller palettkniv. |
|
Grädda kakan i 25 minuter. Stjälp upp den på
galler när den |
|
är färdig och ta bort den yttre ringen. |
|
|
|
|
|
|